You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Aleks Bralić

KURVIN SIN

Humoristični roman o bivšem gitaristu, koji izgubljen u krizi srednjih godina povlači očajničke poteze.

ISBN: 978-953-49083-0-3
Stranica: 228
Format: A5

"Kurvin sin" se preporuča za:

Sistematično uništavanje frustracija koje se gomilaju kroz život, prijeteći da nam oduzmu i ono zadnje što imamo: svoje "ja".

Dobrodošli!

Pročitajte kratak opis:

"Kurvin sin" je humoristični roman s povremenim elementima satire spram novih obiteljskih i društvenih normativa, koji su samo prije generaciju - dvije bili teško zamislivi kao općeprihvatljiv oblik.

Ante Katić, tragikomični lik našeg pripovijedanja, zatekao se potpuno nespreman u krizi srednjih godina. Trenutak kada se u njemu probudi impuls za samoodržanje je otkaz koji je dobio nakon par desetljeća revnog rada kao serviser elektroničkih uređaja. Postavši svjestan da je društveno otpisan kao "tehnološki višak", da ga ni najmanje ne poštuju odrasli sin i kći tinejdžerica, da je počeo osnovano sumnjati u vjernost supruge, on se odlučuje za sasvim novi početak ostatka života.

Njegov novi kredo postaje: biti gad, pokvarenjak, kurvin sin; smatrajući da se jedino tako može preživjeti u njemu suprotstavljenom društvenom okruženju. Također vraća svoje neiživljene momačke navike i osniva bend u kojemu sviraju stari poznanici iz momačkih dana.

Gajeći indicije koje mu prokazuju suprugu kao preljubnicu svog šefa i bivšeg školskog kolege, odlučan je primijeniti vlastitu inačicu Hamurabijevog zakonika: oko za oko, ljub za ljub; te je uporan u namjeri da zavede ženu tog bivšeg kolege, sada tajkuna; ne bi li se recipročno osvetio za nanesenu nepravdu. Na njegovo zaprepaštenje, planirani razvoj događaja proizvodi raznorodne učinke: očekivane, komične, pa i one izvan svakog očekivanja.

aleks bralic
Aleks Bralić

Aleks Bralić rođen je u Splitu 1963. godine, u obitelji prosvjetnih djelatnika. Poručnik trgovačke mornarice, kasnije policajac i ratni dragovoljac. Od malih nogu pasionirani čitatelj, danas uživa u pisanju romana.

Životna iskustva pomorca, glazbenika, ratnog veterana i policajca koristi u svojim romanima "Kvadratura zatvorenog kruga" i "Kurvin sin".

Hvala na interesu!

Nekad je potrebno dobro se nasmijati, čak i kad neke svoje osobine prepoznajemo u onome čemu se smijemo

"A do tada živim ovu fantaziju, nelogičnu, neshvatljivu opijenost sna i u njemu ne osjećam onu beskorisnost, danas uobičajenu; kada u pedesetima bivaš otpušten kao tehnološki višak, neupotrebljiv, odbačen i osakaćen.
Perspektiva, kao zavodljiva kurva groteskno nevina lica, zna izgledati časna i poželjna. Htijući je smatrati takvom, ne bih li hranio svoje nade u svijetlu budućnost, ta kurvinska perspektiva se naglo suzila u cijev, na čijem sam kraju vidio samo kružić vlastite ograničene upotrebljivosti. A taj kružić mi sve više izgleda kao nula, svodeći time moj dosadašnji životni doseg na saldo jednakog iznosa."