You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Aleks Bralić

KVADRATURA ZATVORENOG KRUGA

Roman o dvije ljubavi koje se rađaju u turbulentnim okolnostima.
ISBN: 978-953-336-647-0
Nakladnik: Redak
Stranica: 312
Format: A5

"Kvadratura zatvorenog kruga" se preporuča za:

Temeljito razbijanje dosade, bez obzira radi li se o kroničnom ili akutnom obliku.

Dobrodošli!

Možete pročitati kratke izvatke iz ovog sadržajnog romana od 312 str. klikom na gornji izbornik, poveznica: IZ ROMANA

Leon Demarkis je kapetan duge plovidbe, koji se pred mirovinom nalazi u vrlo neobičnoj situaciji, primajući anonimne prijetnje krim miljea. U njemu neshvatljivoj poziciji obraća se policiji, te se susreće s Robertom Radmanom, policajcem iz ophodnje koji je ljubovao s njegovom kćeri Nelom, prije nego se udala za Arsena kojeg Robert prezire. Na povratku u policijsko vozilo, pred ulazom u zgradu, gotovo se sudari s Nelom, koja ga moli za privatnu uslugu od velike važnosti, usput se distancirajući na osobnoj razini.

Robert istu večer, prebire svoju prošlost, te valorizira budućnost, koja mu izgleda besperspektivna. Uputivši se u kafić, slučajno sreće Tomu Demarkisa, Nelinog mlađeg brata, s urođenim tikom. Toma je bivši Dalmatinski "galeb", sretno oženjen, situiran i materijalno osiguran, no kako ne može imati djecu, ona mu predstavljaju vrhunac samoostvarenja.

Prekosutra policajac Robert Radman ima vrlo neuobičajenu intervenciju, u dvorištu Tominog prijatelja Ozrena, koji je upravo preživio kliničku smrt. Povod ovom čudnovatom slučaju je bila naprasna ljutnja umjetnice Ivane Brbot, podrijetlom iz Slavonije, koja se, bez poznate povijesti, nastanila u mjestu.

To je, u najkraćim crtama, polazna osnova pripovijedanja koja prati više paralelnih, kauzalno povezanih radnji, a njihov pokretač je skriven duboko u kriminalističkoj pozadini, za koju se traži ključ koji bi objasnio logički slijed. Reperkusije jednog urođenog tika, ljubavi koje se prepliću te neočekivani obrati, karakteristika su ovog multižanrovskog romana, podijeljenog u tri glave:

- Glava I - Pet vratolomnih dana
- Glava II - Godina bjesova
- Glava III - Križ nevjernog Tome

aleks bralic
Aleks Bralić

Aleks Bralić rođen je u Splitu 1963. godine, u obitelji prosvjetnih djelatnika. Poručnik trgovačke mornarice, kasnije policajac i ratni dragovoljac. Od malih nogu pasionirani čitatelj, danas uživa u pisanju romana.

Životna iskustva pomorca, glazbenika, ratnog veterana i policajca koristi u svojim romanima "Kvadratura zatvorenog kruga" i "Kurvin sin".

Hvala na interesu!

Neprijatelj dosade broj 1

Vrijeme je da ubijete svoju dosadu, da joj zadate smrtni udarac. Zašto dozvoliti da vas taj mentalni nametnik maltretira!? Učinite to odlučno i efikasno ovim zabavnim romanom. Vodite ljubav, ali dosadu ubijajte nesmiljeno i bez zadrške.